Kleinschalige Begrazing

Samen met Dutchmoors kunt u een begrazingsplan opzetten om zo uw terrein op natuurlijke wijze te onderhouden door begrazing met schapen.

 

De schapen die door ons worden ingezet zijn Drents Heideschaap, Het Veluws Heideschaap en Schoonebeeker.

 

Door vooraf uw wensen kenbaar te maken kunnen we komen tot een op maat gemaakt begrazingsplan voor uw terrein.

Demonstraties Schapendrijven

U kunt ons inhuren om uw evenement, familieactiviteit of team building op te luisteren met een demonstratie schapendrijven met Border Collies.

 

U zorgt voor de locatie en wij zorgen voor de honden en de schapen en geven een demonstratie waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe het schapendrijven met Border Collies werkt.

 

Tijdens deze demonstraties kiezen wij er vaak voor om het publiek te betrekken door hen bijvoorbeeld onderdeel uit te laten maken van een parcours dat door de hond met de schapen moet worden afgelegd.

 

Een demonstratie schapendrijven met Border Collies kunnen wij samen met u aan uw specifieke wensen laten voldoen.

Africhten van Border collies

Bij Dutchmoors kunt u uw hond laten opleiden tot een volwaardige werkhond bij de schapen. Wij nemen uw hond in huis en verzorgen de training schapendrijven.

 

Uiteraard worden er afspraken gemaakt over wat de hond moet kunnen wanneer deze weer door u wordt opgehaald. Wij raden een opleiding van minimaal 12 weken aan. Het is bewezen dat aangeleerd gedrag bij een hond zich in die periode omzet tot mogelijk automatisch gedrag.

 

De solide basis die dan wordt gelegd is een goed startpunt voor een beginnende schapendrijver.

 

Kosten interne training

 

Voor het intern aannemen van uw hond rekenen wij vaste prijzen. De kosten bedragen €100,= per week incl. BTW. Deze kosten zijn exclusief voer. Wij adviseren u om uw hond eigen voer mee te geven. Verandering van voer kan soms leiden tot voedselstress, dit komt de training niet ten goede.

 

Wilt u uw hond door ons laten voeren dan rekenen wij hier €7,50 per week voor. Onze honden worden gevoerd met CSJ Natural Dogfood.